Ask Question
20 May, 08:49

redacteaza o compunere de minimum 150 cuvinte in care sa motivezi aparenta la specie a doinei populare doina olteneasca, culeasa de vasile Alecsandri

+1
Answers (1)
  1. 20 May, 10:34
    0
    Vasili Alecsandri a fost un poet, dramaturg și diplomat român care a adunat multe cântece folclorice românești și a fost o figură principală în mișcarea din XIX pentru a crea identitatea românească și unirea Moldovei cu Valaquia. Sa născut în orașul Bacău, într-o familie de mici fermieri. Ei au înflorit cerealele și sarea. Între anii 1828 și 1834, a studiat la pensionnat Victor Cuenim, o școală de internat elită pentru băieți din Iași. Sa mutat la Paris în 1834, unde a dansat în chimie, medicină și drept, dar în curând a abandonat totul în favoarea a ceea ce el a numit "pasiunea sa pe viață", literatura. După doi ani, sa întors la o scenă triumfătoare a noii sale comedii, "Chirița în Iași". A călătorit în peisajul moldovenesc, culegerea, recondiționarea și amenajarea unei game largi de folclor românesc, pe care a publicat-o în două tranșe în 1852 și 1853. Poemele incluse în aceste două colecții extrem de populare au devenit piatra de temelie a identității românești emergente, baladele "Miorița", "Toma Alimoș", "Mânăstirea Argeșului" și "Novac și Corbul". Volumul său de poezie originală, "Doine și Lăcrămioare", și-a cimentat reputația.
Know the Answer?
Not Sure About the Answer?
Find an answer to your question ✅ “redacteaza o compunere de minimum 150 cuvinte in care sa motivezi aparenta la specie a doinei populare doina olteneasca, culeasa de vasile ...” in 📘 Social Studies if you're in doubt about the correctness of the answers or there's no answer, then try to use the smart search and find answers to the similar questions.
Search for Other Answers